ST MARTINS

I am the resurrection

Officially opened by HRH The Princess Royal, St Martins was a community project that had a very limited budget and placed a large amount of faith in the support of volounteers, local people and businesses to help see the project realised. This collaborative effort has seen the project win a BCA award.


A partnership model is used that ensures the long term sustainability of the building with different groups using different parts of the building througout the day and into the night.  As explained further in the short film below, it's a successful model that is being adopted by other similar organisations throughout the UK.


The design brief for the new multi-functional venue would have many stakeholders and different elements to consider. All areas of the centre were given a complete overhaul with internal spaces redesigned to meet various requirements along with external enhancments to modernise the building and make it more welcoming.


A large canopy invites and welcomes visitors into a light foyer area where a 'compression and release' effect was employed to draw users further into the building and the double height of the cafe space.